Dag 17

 

Frukost stärktes med caffé latte och brioche på Bookcafé tvärs över gatan från där vi bor. Sanering av oss själva och därpå en långpromenad längs strandpromenaden i den varma solen. Vi passerade över en gångbro där det flockades av måsar men också annan sjöfågel. En titt i vattnet gav oss åter något spännande att iaktta det var säkert ett par hundra fiskar, vi anar att det var någon form av forell, som simmade runt, runt i ett stim, såsom man lärt sig att mycket små fisk gör för att skydda sig mot yttre fara. De blev fler och fler, även på tillbakavägen av vår promenad kunde vi iaktta fenomenet. Underligt, kan det vara så att de lekte?

Maken kontaktade svärsonen om detta och sa att det var synd att vi inte hade ett spö, svaret kom rätt snabbt. Köp en håv! Vi fortsatte vår promenad som kröntes av italiensk och fransktalande familjer på söndagspromenad. Hittade till slut en restaurang vi vattnet och satt ute i gassande sol och åt en tonfisksallad den 19 november!

Besök i italiensk saluhall och rätt som det var trodde vi att vi mötte blodbussen….men ack vad vi bidrog oss. Det var ett ambulerande postkontor, ungefär som vår bokbuss. Den kommer en viss dag i veckan och ställer upp sin service. Jag undrar varför inte Posten i Sverige hade den geniala idén innan Postverket såldes ut och blev affärsdrivande företag och Postnord bildades tillsammans med våra grannländer? Jag gillar idén och tycker att vi är trögtänkta när det gäller servicen i Sverige utanför tullarna!

 

Inköp av morgondagens matsäck, som blev ost i skivor, rödbetschips, potatis och lök foccacia och ett par små flaskor smoothie. Bankärenden via nätet och börjar smått planera morgondagen. Då vi plötslig kommer på att vi nog inte betalade för B&B i Pisa. Hoppsan då! Kollar uttagen via internetbanken och inser att det inte är draget bara reserverat. Mejlar Luigi och frågar om vi gjort något galet och hoppas på svar…..vi fick väldig ångest så nu blir det middag och lugna ner oss lite.

Packning och förberedelser inför morgondagens vidarefärd som går till Arles, en underbar fransk liten stad där Vincent van Gogh var väldigt produktiv och bland annat målade min favorit, som jag haft hängande i hallen hemma i många år.

Hotel Giuseppe har levererat precis som de övriga ställen vi sovit på. Booking.com är ett tillförlitligt sätt att boka rum på och det finns i alla prisklasser.

France here we come!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7 572Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>