Dag 20

 

Dagen börjas som vanligt med våra yogapass, men här är hotellrummen trots att det är en svit väldigt små, så vi gör vår yoga i omgångar. Frukost som erbjuder en massa godsaker och även lokala produkter. Frukost är godaste målet på dagen tycker inte du det? Och att äta frukost som någon annan sammanställt.

Tar tjuren vid hornen och beger oss till stationen för att ordna med platsbiljetter för nästa etapp. Tur vi gick ganska tidigt, kön är lång och alla före oss tycks ha svåra omständliga frågor och problem. Äntligen är det vår tur, naturligtvis finns här inget kölappssystem här. Vi förklarar att vi inte pratar så mycket franska men vill beställa platsbiljetter till Spanien. Jaha ni föredrar engelska? Vi blir bryskt hänvisade till kassa ett. Där en kvinna som tidigare stått före oss i kön och fått hjälp en gång nu är före oss. Hon har många frågor och det diskuteras fram och tillbaka en bra stund innan det blir vår tur. Men nu får vi kliva fram och framföra våra önskemål. Vi har kollat via den app som är till stor hjälp när man åker interrail. Så vi är effektiva berättar när tåget går från Perpignan, vilket nummer det har och avgångstider. Nej säger tjänstemannen det går inget tåg från Barcelona till Valencia enligt vad ni säger. Det går inte att boka platsbiljetter. Men ni har ju två timmar på er i Barcelona, just då ser jag att dagens avgång är 1 timme sen enligt stationens display. Jag påpekar att om det händer när vi själva ska åka blir det väl tight. Ha säger att det inte är hans problem, han kan inte boka platsbiljetter i det spanska systemet. Nå vi har platsbiljetter till Barcelona, vilket krävs på snabbtågen.

Vi går ut och tar igen oss med en promenad genom stan mot stadens hjärta(coeure de ville) det är skönt när solen kommer fram och man kan njuta av att vara utomhus. Vi hittar slutligen en härlig restaurang intill den gamla muren som byggdes vid biflödet Basse, för hur länge sen som helst. Vi delade på en trerätters efter det att jag stoppat mitt lakritssug med en pastisse au eau.

En härlig grönsallad med musslor med vinegrett, en torskliknande fisk med sellerimos och pesto som kröntes med espresso och tre olika gobitar av högsta klass. Det kändes bra att fortsätta promenaden efter det intaget. Vi hittade les Halles, där vi handlade frukt och lite godsaker till morgondagens matsäck.

Vi mötte en fransman som kom fram och undrade var vi kom ifrån, det visade sig att gissade fel, men att han varit tillsammans med en svensk kvinna tidigare. Ni svenskar reser mycket, min nuvarande flickvän som är fransk hon vill inte resa, men det vill jag! Det blev en trevlig pratstund och hans avskedsfras blev på svenska. När vi går vidare pratar vi om alla möten vi hittills gjort under denna resa och vilken tur vi har som får träffa alla underbara människor! En rikedom som är svår att ersätta.

Eftermiddag blir att packa om resväskor, ta fram lite tunnare kläder och förbereda oss för morgondagen. Det är bra nog varmare i Oliva. Middag på någon restaurang i närheten…. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7 572Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>