Currently viewing the category: "Erbjudanden"

 

Klicka på länken…..Förväntasfulla fötter

 

Dag för dag 

 

Umeå här händer solPå isen i Umeå förbereds för invigningen 1 februari av Umeå Europeisk kulturhuvudstad 2014, samtidigt

förbereder sig Lisbet och jag för Trettio dagar för ovana…

 

 

Tre dagar kvar!

 

541050_3308763418183_259464184_n

logga-6-min

Träning för ovana börjar med Lisbet på Hälsozam

en trettio dagar lång möjlighet att GRATIS få träningspass hem i datorn varannan dag och

 

Yoga för ovanaYoga för ovana varannan dag på Yoga för ovana.

Passa på och var med från början!

Börja med att bestämma dig vilken tid på dygnet som passar dig bäst.

Morgon, lunch, kväll? Boka in 10-15 minuter…och du kommer att komma igång…Är du redo?

photo_00120

Varannan dag Lisbet och varannan dag Ewy!

Vi ses!

Scema OVANA med LHz

 

DSC00787Nyfiken på första delen…? Du hittar den på min sida ANDNINGEN

Det  hände saker när jag andades, jag kom i kontakt med känslor som fanns lagrade i kroppen. En del som minnen andra var mer som sår. Varje andningstillfälle ökade min egen kännedom om mina känslor och hur de påverkade mig. Rädsla, ilska, sorg våra känslor är mångfacetterade. Olika teman tycktes kroppen vilja ta upp och den bestämde själv takten, inte jag med mitt intellekt. Trots omtumlande upplevelser, kände jag en otrolig nyfikenhet inför varje andning…vad skulle kännas och poppa upp denna gång?

 

Varje tillfälle med två perspektiv mitt inre och mitt yttre, nuet och det förgångna, alltid medveten om var jag fysiskt befann mig, trots starka upplevelser.DSC00119

Jag andades med en diplomerad och utbildad andningspedagog och för mig blev det ganska många andningar. Jag har andats i grupp, både mindre och riktigt stora. Upplevelsen blir annorlunda och energin kraftfullare i en grupp.

 

För mig gav andningen mig livet tillbaka. Min energi ökade, jag kunde slappna av, jag sov bättre och började tänka på vad livet betyder och är. För mig blev det viktigt med miljö, natur och människorna. Jag gjorde stora förändringar men med små steg. På ett personligt plan skedde enorm utveckling, som ledde till att jag sa upp mig från mitt jobb!DSC_0520

Under min utbildning fick jag vid flera tillfällen möjlighet att testa mina gränser och prova helt nya saker, blev uppmuntrad att skriva och reflektera. Tänk att jag kan slå av DSC00772en planka med ett karateslag eller barfota vandra på glödande kol (570 grader Celsius) utan att vare sig ha smärtor i handen eller brännblåsor på fotsulorna, det är starka upplevelser som till viss del präglar en långt in i mitt innersta samtidigt som vissa floskler om tankens kraft…bleknar….

Imorgon genomförs HELA SVERIGE ANDAS    ett ypperligt tillfälle att själv prova denna metod. Klicka på länken och anmäl Dig enkelt IDAG!photo_00494

 

Träning för ovana!

Yoga för ovana

Den 1 februari är datumet då TRÄNING för Ovana startar upp. Varannan dag hittar du träning för Ovana hos Lisbet på Hälsozam , varannan dag Yoga för Ovana inne hos Ewy på Tibetansk yoga  . Vi håller på i 30 dagar in i mars.

Träning för ovana program är ca 6 min. långa. 30 sekunder jobb och 10 sekunders vila. Yoga för Ovana är ibland mot 10 minuter.

Ta chansen gör något för dig själv och din hälsa…..

Scema OVANA med LHz

 

Nytt om frigörande andning!

Ny blogg om frigörande andning på min bloggsida ANDNINGEN

Har du inte anmält dig till HELA SVERIGE ANDAS, gör du det nu, enkelt genom att klicka på länken! Det är ett unikt tillfälle att lära mera om andningens betydelse och prova på frigörande andning!

 

Nya kurser på G

Här kommer också en länk med lite föraning om vad som komma skall KOST FÖR OVANA 

med min samarbetspartner Lisbet Olofsson på Hälsozam! Det kommer också en kurs i Vegetarisk kost för ovanaVEGETARISKT FÖR OVANA, de som vill bryta och hitta nya vägar…vi hörs Ewy

 

Hur går det till och vad är frigörande andning?

 

Frigörande andning är en processinriktad andningsteknik där du under djup avspänning får möjlighet att möta kroppsminnen form av de känslor som en gång bildade minnet i kroppen. Under våra liv möter vi ständigt situationer och händelser som påverkar oss. Vissa av dessa blir kroppsminnen då vi inte haft möjlighet att möta känslan och bearbeta en händelse.

Frigörande andning har sina rötter i den asiatiska läkekonsten, Jungs teorier om exv det kollektiva medvetandet och Wilhelm Reichs kroppsterapier. Frigörande andning kallas också Rebirthing och det finns andningspedagoger över hela världen. I USA och Australien tycks Frigörande andning/Rebirthing vara mycket vanligt, men även i Ryssland, Storbritannien och Belgien. Det finns en internationell organisation IBF, som jobbar för utbyte, kompetensutveckling samt enhetlig utbildning för andningspedagoger världen över.photo_00108

Frigörande andning är ett sätt att möta känslor som finns som kroppsminnen i vår kropp. Att genom djup avspänning och via en andningsteknik, under ledning av utbildad andningspedagog komma i kontakt med kroppens minnen. Minnen som kan ha en begränsande påverkan i vårt dagliga liv. Kroppsminnen som gör att vi faktiskt inte lever fullt ut, utan begränsas. Minnen som påverkar energinivån och håller oss tillbaka.

Frigörande andning sker genom att man liggande på ett tunnare underlag först genomgår en avspänning som övergår i en rytmisk andning. Hur den ser ut kan variera utifrån den enskilda individen. En andningscykel genomförs som kan ha lite olika längd, beroende av individens enskilda behov. Energicykelns längd varierar och brukar normalt ligga på 1,5 timme men kan ta upp till 3 timmar.

Sessionen avslutas med ett uppföljande samtal. Normalt behövs cirka 10 sessioner, men det kan variera mellan individer, i kontinuerlig tidsföljd för att gå igenom kroppens minnen och ge möjlighet att ge de känslor som är knutna till minnena acceptans. Efter varje session ökar energin hos individen och det är mycket vanligt att olika utrensningar sker, många rensar i garderober, kommer på att göra sig av med ”skräp” som de bär på. Man får mycket gjort.

När individen genomfört det antal sessioner som behövs för just hen, brukar många återkomma för någon andningssession inför ett större projekt eller så, i syfte att öka energiflödet och skärpa koncentrationen inför detta.

Den 26/1 2014 finns möjligheten att prova frigörande andning i Umeå tillsammans med mig. Du anmäler dig och betalar en mindre administrativ avgift med länken här nedan.

Hela Sverige Andas

 

Ljuslyktor 3 2014 innebär en hel del här i Umeå – Europeisk kulturhuvudstad! Ett nytt år innebär också nya möjligheter, nya utmaningar och nya mål! Själv tror jag att jag hittat en lokal så att jag kan börja IRLkurser centralt i Umeå igen!

Den 26/1 2014 genomförs Hela Sverige Andas i Umeå.

Arrangemanget genomförs på olika orter runt om i Sverige! I Umeå startar dagen med föreläsning kl 12.00 och cirka 13.20 prova på som tar cirka 2 timmar.OBS! Endast föranmälan via Simple sign up, för att underlätta adminastrativ hantering!

Klicka på denna länk och du kan anmäla dig till föreläsning, prova på eller föreläsning och prova på till ett mycket förmånligt pris! Anmälan Hela Sverige Andas, Umeå

God Jul och Gott Nytt 2014!

Tankar kan formuleras till mål, mål till målbilder, målbilder till verklighet….men hur går det till. Det finns en de teorier, men vilka är sanna, vilka fungerar och vilka tar mig dit?

Varför når jag inte målen jag sätter upp? Tanken, den vibrerande känslan hur får jag dessa?ravin

För cirka tolv år sedan, sålde vi vår gård på landet. Mäklaren hade sagt att det skulle ta två- tre månader. Många kom på visningarna av vår gård. Vips hade vi en köpare som gården var såld till och vi behövde ett nytt boende….det fanns inte många hus ute till försäljning. Vi kontaktade flera mäklare och var på några visningar…men inget kändes rätt. En lätt panik infann sig och en mäklare sa att nog skulle han kunna skaka fram en övergångslägenhet åt oss, men det blev den stadsdel som det blev….Vi kollade annonser inga nya hus, inget på annons överhuvudtaget!

badrumJag satte mig ner med dottern och vi spånande vad det perfekta huset för oss skulle omfatta. Vi diskuterade om bekvämlighet och allt möjligt. Men vi formulerade ett väldigt tydligt och specificerat mål. Huset fick gärna vara i flera våningar, det skulle ha tre toaletter/badrum, vi ville ha stora rum, öppen spis och stor tomt. Gärna nära till centrum, skola och affär.Andningskurser med Ewy

Fortfarande inga hus i tidningen. Jag tror aldrig det varit ute så få hus till försäljning som denna period. Jag fick faktiskt lite svårt att sova, vart skulle vi bo? Natten mot en lördag efter de att jag och dottern suttit och spånat över krav vi hade på det nya huset, fick jag en mycket stark känsla….som växte sig mycket stark under natten och på morgonen berättade jag för maken. På onsdag har vi ett hus. Jo säkert sa han, det finns inte ett enda hus ute till försäljning! Ja men på onsdag har vi hittat vårt hus, jag kände det i hela kroppen, så trygg i min förvissning.

DSC_0413På söndagskvällen satt jag vid datorn och kollade om mäklarna lagt ut något och vips fanns där ett hus, som till mycket motsvarade våra önskemål. Maken fick till uppgift att ringa mäklaren på måndagen. Jo vi fick komma på en visning, men det var ett par som hade första tjing på huset. Dottern var med på visningen, huset hade allt vi hade satt upp på vgult tegel med fönsterår önskelista. Hon sprang upp på övervåningen och ropade i ett av rummen…- I det här rummet ska jag bo! Sedan gick det fort på tisdag ringde mäklaren igen, det andra paret skulle ta dit en arkitekt. Lite senare fick vi ett nytt samtal, var vi intresserade fortfarande? Mannen som skulle sälja huset ville få ett snabbt slut. Vi pratade jag och maken, jo men vi slår till. På onsdagen var det klart, vi skulle köpa huset. Tillträdet skulle inte vara förrän mera än ett halvår efter vi lämnat det hus vi då bodde i. Hoppsan hur skulle detta bli? Var skulle vi nu bo? Mäklaren pratade med säljaren. Jo men han kunde tänka sig att bo i sin sommarstuga till dess att hans lägenhet var färdig för inflyttning.

Vips hade det gått väldigt fort från tanke till att ha nått målet! Har du någon liknande upplevelse som du vill dela med dig av? Skriv då några rader och berätta! Jag är mycket nyfiken….

Slutligen vill jag bjuda på en GRATIS meditation för att fira det nya året! Finn Ditt Inre jag!

Kan vara en hjälp om du vill hitta lugnet och fokus på vad du vill fokusera på…..Ser framemot att höra från dig och önskar dig GOTT NYTT 2014!

 

DSC00732Hela Sverige Andas är ett landsomfattande evenemang den 26 januari 2014. I Umeå genomförs det på Bankgatan 10 ( Prana Friskvårds lokaler)

Då får du möjlighet att få mera information om den processinriktade andningstekniken. Frigörande andning är en processinriktad metod för djup avspänning och möjlighet att möta/integrera kroppsminnena. I våra kroppar lagras känslomässigt förknippade minnen som vi inte kunnat/haft möjlighet att bearbeta. När man mött kroppsminnena och de känslor som är förknippade med dessa, ökar energi och de blir inte lika begränsande i vardagen. Frigörande andning är en metod för dig som vill arbeta med dig själv, din utveckling och möta dina egna begränsningar. Genom att möta sina begränsningar och ge de acceptans har du möjlighet att gå vidare med ökad energi och ork. Andningstekniken kombineras med djup avspänning och samtal. Den genomförs enskilt eller i mindre grupp. I Umeå inleds dagen med en föreläsning och därefter har deltagarna möjlighet att prova på frigörande andning under ledning av diplomerade andningspedagoger. Anmälan görs vis Simple Signup kostnad 100:-/endast föreläsning,  200:-/endast provapå , 250:-/ föreläsning samt prova på.

Anmälan Hela Sverige Andas i Umeå

 

 

 

photo_00363Månadens tankar

Ljuset

Ljuset minskar och mörkret ökar. När det blir kallare och mörkare väljer vi gärna att stanna inne, vilket kanske inte är så konstigt! Jag vill uppmuntra Dig att varje dag försöka tillåta Dig att vara ute i dagsljuset! Helst en hel timme eller mera, men minst 20 – 30 minuter. Lämna mobilen hemma, på skrivbordet eller stäng av den. Vänd huvudet uppåt och låt ögonen möta ljuset. Tallkottskörteln behöver ljuset. photo_00264Den lilla ärtstora körteln i den endorkina systemet, påverkar din dygnsrytm. Det vill säga när du ska vara vaken och när du ska sova. Även ögats näthinna skickar signaler utifrån hur mycket ljus den upptar…fiffiga system finns i kroppen!

Ryggen

När vi blir mera inomhus, sitter vi också mera, vilket inte är optimalt för våra kroppen och i synnerhet inte för våra ryggar. Det är viktigt att variera sin kroppsställning. Det finns också mycket effektiva övningar som stärker upp ryggen. Du hittar några erbjudanden här nedan. Om du listar dig för GRATIS hälsotips, nyhetsbrev och erbjudanden får du ytterligare övningar som stärker ryggen. www.tibetanskyoga.se och www.andningen.se är två andra sidor jag driver där du kan hitta lite intressant bloggämne eller lista dig för nyhetsbrev….Du anmäler dig här till höger. Just nu lottar jag ut nässköljare…..

DSC_0015

Här kommer November månads  erbjudanden till dig!

Frigörande Andning i liten grupp (Umeå) ,  vi träffas fem lördagar med start start 9/11 pris 500:- i rabatt på ordinarie pris vilket innebär att det kostar endast 2500:- , du anmäler dig med namn och kontaktuppgifter på ewy@ewylindgrenhenningstedt.se eller 070-364 43 95

 

Klassisk massage(Umeå)  100:- i rabatt på ordinarie pris vilket gör att du betalar 400:-, du bokar på 070-364 43 95

 

Tibetansk yoga hjälper dig att stärka upp din rygg. Du hittar en GRATIS snabbkurs då du anmäler Dig som abonnent här intill blå knapp! En webbaserad fördjupande kurs är under utveckling.

Här kommer ett par  recept på en smoothie som ger energikick

 

Energiboostande frukostsmoothiephoto_00162

2 dl kokosmjölk
1 msk kokosolja
1-2 msk blötlagda nötter och frön
2 msk fiberhavregryn
1 msk quinoaflingor
1/2 banan
1 dadel

Mixa alla ingredienser och häll upp i högt glas eller ät som frukostgröt.

048Solljus i ett glas

En banan

En mogen mangofrukt

1/4 ananas

3 -4  pressade apelsiner

Kör i mixer häll upp på glas, späd eventuellt med lite vatten om den blir för tjock.

 

Tidig morgon det nyper lite i näsan utomhus, marken känns hård, har väl frusit. Isenphoto_00356 har lagt sig som en tunn hinna i vattentunnan. Havsluften känns riktigt frisk och krispig, jag kan skönja solens svaga strålar tallarnas stammar i skogen i öster. Den kommer att stiga högre på himlavalvet, jag vet. Det är tyst och stilla. En liten kärleksförklaring på köksbordet, värmde mitt hjärta. Avslutades med ett PS Njut av dagen……arbeta inte bara! Det här blir en bra dag det känner jag!

photo_00368När min sedvanliga yoga, andningsövningar och frukost, utan morgontidning är avklarad, skiner solen som ett glödande klot mellan stammarna. Jag blir nästan bländad av dess starka strålar där jag sitter vid laptopen. Istället för att dra för gardinen flyttar jag mig litet.

Bootcamp i Paradiset, alldeles själv utan att bli påverkad av yttre stimuli som plingar och ringsignaler. Möjligen några småfåglars kvitter, vindens sus och min egen andning. Det gäller att försöka hålla kvar disciplinen från igår och ta sak för sak men ändå begränsa tiden. Att ta raster och göra något helt annat.photo_00370

Undrar om det blir långkalsonger på idag, det var minus 3,9 i morse då jag steg upp eller man skulle väl kunna säga minus 4. Den där 0,1 graden spelar väl egentligen ingen roll, moderniteter de där digitala termometrarna. När jag tittar på trädtopparna inser jag att det blåser en svag vind. Det blir nog på med fillingar, mössa, halsduk och handskar idag. För långpromenad i svag höstsol….finns det något vackrare och skönare…? Om man lever i nuet?

photo_00371Nu till dagens värv att omsätta gårdagens arbete få struktur och planera ytterligare. Nästa vecka kommer att vara hårt disciplinerad och strukturerad. Långpromenaden ägnas åt frågeställningen: Vad vill jag uppnå? Viken verksamhet vill jag driva? Stora viktiga frågor som kanske får ett svar eller flera…

photo_00363

.

OBSERVERA! Erbjudanden om GRATIS andningsdiagnos gäller fortfarande! Klicka på den gröna knappen till höger!

 

 

 

[/video]Andas du med fötterna

fötter2

Vill du ha en

GRATIS

Andningsdiagnos?

Skriv in ditt namn och din e-postadress här till höger,

klicka på den gröna knappen,

så skickar jag andningsdiagnosen till Dig med möjlighet till individuell och fördjupad uppföljning*.

OBS! Du kommer att få ett svarsmejl som du behöver acceptera för att bli listad!

Välkommen

photo_00116* de första 50 personerna som anmäler sig erbjuds möjlighet till en individuell och fördjupad uppföljning…..

 

 

 

fötter 1Jag ställde frågan och fick varierande svar…..

Nyligen hörde jag en Personlig Tränare i en TV-soffa berätta om sockor som skulle hjälpa kroppen att transportera ut slaggprodukterna…


Sanningen är att det är med andningens hjälp som kroppens slaggprodukter lämnar kroppen till ca 70% medan huden svarar för 20% , 3% via avföringen och 7% via urinen.fötter2

När vi inte andas fullständigt påverkas hela våra kroppars metabolism. Yttre faktorer som värme/kyla, torrt/fuktigt, lufttryck, ansträngning, åtsittande kläder som behå, korsett, bälte, slips, ja till och med höga klackar begränsar vår andning.

trollslända på hud trollslända på klänningNär vår andning begränsas påverkar det flera av våra kroppars viktiga funktioner. Exempelvis halten av syre och koldioxid i blodet, som behöver vara i balans för att styra andra viktiga livsuppehållande funktioner. Forskning visar att huvudvärk, ömmande axlar, nackbesvär, ögonbesvär mm orsakas och har sitt ursprung i dålig eller ej fullständig andning. Ryska forskare menar att dålig andning ökar belastningen på våra inre organ och försämrar hälsan och kan ge kroniska sjukdomar.

Att göra andningsövningar och träna den kan påverka oss. Vi kan skaffa oss mera energi, bli skarpare i tanken och bli effektivare, gladare och må bättre. Jag erbjuder kurser i både andning och tibetansk yoga. Du kan lista dig och få fortlöpande information och erbjudanden. Fyll i rutan här nertill så kommer det direkt till din epost och du får en GRATIS Andningsdiagnostik med möjlighet till personlig uppföljning! Vi hörs/Ewy

 

Nyligen hörde jag en  Personlig Tränare i en TV-soffa berätta om sockor som skulle hjälpa kroppen att transportera ut slaggprodukterna….

 

finaste sockan

 

 

 

Sanningen är att det är med andningens hjälp som kroppens slaggprodukter lämnar kroppen till ca 70% medan huden svarar för 20% , 3% via avföringen och 7% via urinen.

När vi inte andas fullständigt påverkas hela våra kroppars metabolism. Yttre faktorer som värme/kyla, torrt/fuktigt, lufttryck, ansträngning, åtsittande kläder som behå, korsett, bälte, slips, ja till och med höga klackar begränsar vår andning. När vår andning begränsas påverkar det flera av våra kroppars viktiga funktioner. Exempelvis halten av syre och koldioxid i blodet, som behöver vara i balans för att styra andra viktiga livsuppehållande funktioner. Forskning visar att huvudvärk, ömmande axlar, nackbesvär, ögonbesvär mm orsakas och har sitt ursprung i dålig eller ej fullständig andning. Ryska forskare menar att dålig andning ökar belastningen på våra inre organ och försämrar hälsan och kan ge kroniska sjukdomar.

Att göra andningsövningar och träna den kan påverka oss. Vi kan skaffa oss mera energi, bli skarpare i tanken och bli effektivare, gladare och må bättre. Jag erbjuder kurser i både andning och tibetansk yoga.

DSC00290

 

HÖSTERBJUDANDE TILL FÖRETAG

 

Prova tibetansk yoga,

Jag kommer till ert företag och bjuder på ett prova på pass hos er. En enkel yogaform, som har föryngrande egenskaper, stärker kroppens stora muskelknippen, ökar energi och balans. Fysiska övningar och andningsövningar ingår. Övningarna ökar energin i kroppen och skärper tanken.

Carefree Woman

Prova andningsövningar

50 % rabatt på pass för effektivare möten/utvecklingsdagar/arbetsmöten/personalutvecklingsdagar innehåller både diagnos, avspänning och energi. Ett pauspass på 30 – 60 min med enkla, effektiva, hälsosamma övningar som hjälper er att öka kreativitet och ta bra beslut!

Skicka ett mejl eller meddelande i kommetarsfältet med kontakt uppgifter, så skickar jag mer information. Ewy

 

DSC00224

 

Näsan är vårt primära andningsorgan och det finns flera anledningar till det. Att andas genom näsan gör att luften både renas, genom att flimmerhår och slemhinnor tar hand om sådant som inte bör komma ner i lungorna. Men också att luftens temperatur regleras, vilket är viktigt när det är kallt. I näsan finns också håligheter där kolmonoxid bildas, vilket påverkar kroppens blodkärl att vidgas och det i sig underlättar hemoglobinets uppgift att forsla syret ut till kroppens celler. Fiffigt eller hur?

PS, har du problem med slemhinnor och vill rena/rensa kan en sådan här tingest vara bra ->Nässköljare 5 nästa vecka berättar jag vad det är, men skicka en kommentar och gissa…..jag lottar ut en….bland de rätta eller roligaste svaren!

 

photo_00119

Ewy

 

photo_00041

 

 

Hej !

Hoppas att allt är väl med Dig och att du fyllt på energidepåerna i sommar! Själv hittade jag denna papperspåse i flygplansfickan framför mig då jag flög till Barcelona och Bootcampen i Sitges. Intressant att så mycket som handlar om andning och att ta det lugnt hamnar i min väg. Hur har du det själv med andningen och lugnet ? Jag har ett par erbjudande till Dig, Dina Arbetskamrater eller andra. Hör gärna av Dig och vidareförmedla gärna bifogad information.

 

       Känner sig som ny och är lycklig över behandlingen jag fick hos Ewy!

 

 

 

Under augusti månad erbjuder jag:

Rygg- och nackmassage, svensk klassik 400:-/person. Jag kan komma till Er arbetsplats med massagebänken, kravet är dock minst 4 klienter (massager).

Enskild frigörande andning, boka 10 ggr och få en gång gratis.

Tibetansk yoga, Umeå och Robertsfors samt webbaserad kurs, startar sept/okt

Medveten andning, Umeå samt webbaserad kurs, , startar sept/okt

Carefree WomanNyfiken på kursinnehåll läs mera under;

Andningen

Tibetansk yoga

Föreläsning om tibetansk yoga, medveten andning, frigörande andning och information hur webbkurserna läggs upp kommer att genomföras under hösten intresserad, skicka din mejladress så skickar jag fortlöpande nyhetsbrev, erbjudanden och annat direkt till din mejl.

Tisdagar och torsdagar finns jag i Umeå och i övrigt är jag i Rovågern.

 

Hör av Dig snarast för att boka tid! Ewy 070-364 43 95

 

ALLT GOTT och Fortsatt Trevlig Sommarphoto_00119!