Jag tycker att hundar ska ha koppel…,och att aggressiva hundägare som blir kränkta av detta behöver tänka till… Alla som känner mig vet att jag gillar alla typer av djur och de flesta djur tycker om mig. Jag har dock börjat bli irriterad över främst hundägare som tycks tycka att de gör som dom vill…..

Det finns hundrädda människor, som på ett eller annat sätt råkat ut för hundar som inte lytt sina ägare eller varit utom kontroll för sina ägare. Det finns hundägare som tycker att det är okej att släppa ut sina hundar, så att de själva kan uträtta sina behov. Det finns ägare vars hundar ständigt ”rymmer” hemifrån, utan att hitta lösningar så att det upphör, kan man ju undra vad det beror på. Understimulans kanske…

Hundarna ska vara lösa….mmm under förutsättning att du har full koll på hunden.   Men har alla hundägare verkligen full koll på sin hund? Är det inte så att det är en önskan som hundägare har, men som inte alltid fungerar i verkliga livet? Så många tycker nog att det ser häftigt ut med de hundar som följer sina ägare och är uppfostrade. Jag har själv varit hundvakt då och då fått gå utmed en väldresserad schäfer som följde mina minsta tecken, även en lapplandsspets, en smålandsstövare även hon ibland var tjurig och en borderterrier, som lyder mig. Så det är fullt möjligt med väldresserade och väluppfostrade hundar, det vet jag, är på jakt osv men i övrigt bör de vara kopplade! En kompis till mig fick nyligen sin ena hund nästan ihjälbiten av en hund vars ägare inte hade koll på sin hund!

Hundar behöver stimulans, de vill jobba och göra saker som gör att deras liv blir intressanta och givande. Jag har inga problem med lösa hundar som jobbar exv driver boskap, men för att en hund ska bli väldresserad och väluppfostrad, krävs medveten träning, konsekvens och ansvar av ägare.   De blir det inte av sig själva. Även hundägare verkar behöva uppfostras. Tyvärr….

På allmän badstrand hålls hund kopplad oavsett, man släpper inte ut okopplad hund på badstrand bland små lekande, badande barn. Behöver din hund bada, gå till ett avskilt ställe utan badande. Det tycker jag hör till allmän vett och etikett. Jag har varit med alltför många gånger där hundägare badar sina hundar på allmän badstrand och hävdar att de är snälla trots att hundarna morrar och reser ragg. Hundar som springer lösa på badstrand bland andra människor, hundar som oavbrutet skäller…kanske borde familjen/ägaren valt ett annat ställe?

På promenadstråk där fler människor går och kanske även andra hundar med ägare går, bör man kunna ha hunden kopplad och respektera att alla har rätt till utrymmet utan att känna sig obekväma och rädda. Hur ska jag veta hur en hund som jag inte känner reagerar? Kommer den att anfalla mig och hugga mig i armen, som schäfertiken gjorde under min långpromenad på Bölesholmarna eller som när en stor labradorhanne och en lika stor blandras kom emot mig när jag var ute morrade hotfullt, visade sina garnityr och hade raggen rest och kom rakt emot mig då jag skulle lämna soporna på vår allmänna soptunna. Jag lyckades skrämma de med mitt starka psyke, och de drog sig undan, för att senare dyka upp igen alldeles intill soptunnorna och bete sig på samma sätt. Eller du hundägare som hänger som ett snöre efter sina hundar och inte orkar hålla dem. En kvinna uppe i byn var ute med två lapplandsspetsar i koppel, när jag passerade på min promenad, började de skälla reste sig på bakbenen och klättrade på mig. Jag blev lite skraj och sa till henne att ta reda på sina hundar. Hon såg bara frågande ut.

Hundar är otroligt fina djur men det är ett stort ansvar att ha och hantera dem! Jag är less att höra att ägare blir kränkta för att jag säger som jag tycker, hundar ska vara kopplade. Idag fick en kvinna spel, sa tycker du att de måste vara kopplade i skogen också, vi var ute på en öppen åker…. och skrek att jag var oförskämd, hennes make kom hotfullt emot mig och skrek Försvinn Kärring!

Jag känner mig fortfarande upprörd över deras beteende och tänker att människor inte mår så bra men de kanske de inte heller ska hund.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7 572Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>