Currently viewing the category: "Kurser"

 

Klicka på länken…..Förväntasfulla fötter

 

Dag för dag 

 

Umeå här händer solLäs mera om Tibetansk yoga på Tibetansk yoga. En enkel kraftfull yogafrom som ger stora förändringar om man tränar varje dag i 41 dagar i sträck…..

Är en del av en gemensam idé jag gör tillsammans med Lisbet Olofsson på Hälsozam där vi GRATIS erbjuder Trettio dagars träning och yoga för ovana, med en ny liten filmsnutt varje dag. Så att du får instruktioner på ett enkelt och smidigt sätt direkt i din dator. Läs mera om Tibetansk yoga på Tibetansk yoga.

 

 

Träning för ovana udda datum hittar du inne hos LISBET541050_3308763418183_259464184_n                         photo_00119Yoga för ovana jämna datum hittar du inne hos EWY

 

Melting ice

 

Umeå här händerJag tar på mig alla lager av kläder som behövs för att kunna njuta av en långpromenad i detta nordliga land. Det knarrar svagt när mina skor möter den snötäckta marken, fukten i näsan stelnar och det känns att luften är kall. Minus 12 grader…jag tar vägen mot den gamla träbron den som förbinder södra sidan med norra sidan av staden som klyvs av den nu nästan helt isklädda Umeälven.

Umeå is 2

Ett lätt snöfall gör att jag drar upp kapuschongen för att slippa smältande snö i nacken, något jag ända sedan jag var liten avskytt. När jag når träbron och kommer en bit inpå den ser jag den stora vaken i isen. Då hör jag jojken, en jojk som kommer nedströms älven, sorgligt klagande men så starkt tar den tag i mig.

Någon kilometer nedströms kommer den stora invigningen av Umeås Kulturhuvudstadsår att ske på isen med en spektakulär show. Eld, is, renar, ljus, färg och musik (nu kanske jag glömde något, förlåt). Isen nedströms har preparerats och det har försäkrats att den ska hålla för evenemanget. Med jojken som talade långt in i min själ, vandrar jag vidare in mot centrum. Undrar om isen verkligen ska hålla…..

På Kungsgågatan, möter jag en fantastiskt vacker skapelse. En stor snökub som målas i vackert röda/rosa/svart

vagina

mönster…och jag inser att det är den omdiskuterade vaginan i snö. Konstnären har blivit attackerad av en man som trodde att hon var en vandal….Senare kommer detta konstverk att vandaliseras och en ny tumult sker i form av en konstnärlig perfomance. En man kommer att hacka ett hål i vaginan….som ska symbolisera kvinnors utsatthet….

För många år sedan hade jag ansvar för att ta hand om Industriministern och utbildningsminstern från Zimbabwe. Min uppgift var att ett par dagar se till att de fick ett spännande program under sin vistelse i Stockholm. Uppdraget hade jag som styrelseledamot i LSU, Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer. Jag var aktiv i Sveriges Folhögskole Elevers Förbund men också anställd på Årstagårdens folkhögskola.

snöborgPå folkhögskolan fanns ett antal inriktningar bland annat en Levande Verkstad som just hade en utställning. Jag valde att ta med ministrarna till denna. I Zimbabwe startades så kallade Zimbfeb skolor, som utvecklats utifrån svensk folkhögskolepedagogik. Jag hämtade upp herrarna och med tunnelbana och buss fick de höga gästerna ta del av vardagen här i Sverige. Jag tänkte att det var en god idé att låta ministrarna besöka en svensk folkhögskola…..renhorn

Jag visade runt på Årstagårdens folkhögskola och vi kom fram till Levande Verkstads lokaler och utställningen. Ingången var utformad som en rosa jättevagina och i taket hängde en erigerad jättepenis….Temat för utställningen var livets början. Våra gäster var mycket artiga. Vi visades runt och fick ta del av ursprunget.renar

Skillnaden mellan den och den i snön utformade, var världsvid kan jag meddela.prkbänk i snö

Jag promenerar vidare i min vinterstad och möts av mera is, snö, eld, renar, konstnärer som in i det sista fixar…Snöbarer, smältande is, kåtor, snöborgar, isskulpturer. Njuter av allt det vackra och spännande tillverkat av snö och is….men jag tvekar inför att sätta mig på parkbänken i snö…möjligen kan jag tänka mig lite häng i isbaren.isbarEwy vid konst

I kväll sker själva invigningen med pompa och ståt, samma dag som jag och Lisbet startar vår Trettio dagar för ovana och det är vegetariska dagen. Tänk så mycket på en gång….och jag har turen att vara mitt i allt detta! Kom och hälsa på och upplev detta fantastiska vinterland!Grand opening Umeå

P.S Inte att förglömma att vi också firar in det kinesiska nyåret nu går vi in i Hästens år!

 

Träning för ovana!

Yoga för ovana

Den 1 februari är datumet då TRÄNING för Ovana startar upp. Varannan dag hittar du träning för Ovana hos Lisbet på Hälsozam , varannan dag Yoga för Ovana inne hos Ewy på Tibetansk yoga  . Vi håller på i 30 dagar in i mars.

Träning för ovana program är ca 6 min. långa. 30 sekunder jobb och 10 sekunders vila. Yoga för Ovana är ibland mot 10 minuter.

Ta chansen gör något för dig själv och din hälsa…..

Scema OVANA med LHz

 

Nytt om frigörande andning!

Ny blogg om frigörande andning på min bloggsida ANDNINGEN

Har du inte anmält dig till HELA SVERIGE ANDAS, gör du det nu, enkelt genom att klicka på länken! Det är ett unikt tillfälle att lära mera om andningens betydelse och prova på frigörande andning!

 

Nya kurser på G

Här kommer också en länk med lite föraning om vad som komma skall KOST FÖR OVANA 

med min samarbetspartner Lisbet Olofsson på Hälsozam! Det kommer också en kurs i Vegetarisk kost för ovanaVEGETARISKT FÖR OVANA, de som vill bryta och hitta nya vägar…vi hörs Ewy

 

Varje dagfot-i-sand

Fast man måste ju förstås utöva den, helst varje dag och i 46 dagar i streck för att känna förändringen, när det gäller tibetansk yoga. Och i fullständig närvaro, med omsorg och respekt. Här blir vägen viktigare än målet…

Numera då vi är ständigt uppkopplade och nåbara för allt och alla, är det bra och viktigt att hitta en stund i vardagen då vi stänger ner och tar hand om vårt inre. Tibetansk yoga hjälper dig att öka balansen, stärka kroppens stora muskelknippen samtidigt som muskler stretchas och ditt inre påverkas. Livslusten…ja den kommer på köpet….

För att underlätta för dig och stressade nutidsmänniskor, jobbar jag för närvarande med att utarbeta ett antal webbaserade kurser för att du och andra enkelt och effektivt ska kunna lära dig att öka livslusten och bygga energi för hela dagen! Jag vill erbjuda enkla vägar tillbaka till LIVSLUST! Klicka på länken…..

Tibetansk yoga

 

Content Bootcamp i Sitges blev den riktiga starten för min väg mot att bli digital sköldpaddenomad, den fick mig att släppa loss och kasta mig ut i osäkerheten. Utan vare sig säkerhetbälte, livrem eller hängslen. Osäkerheten att filma, klippa och lägga ut film på internet. Oron och känslorna har svallat hit och dit, och jag har verkligen undrat om och vad jag håller på med. Kurskamrater och lärare på Bootcampen har både pushat mig och ställt upp som statister….och försökt övertyga mig om min professionalitet och styrka.984030_10200153269260116_17529255_n

Inget direkt fel på min styrka och professionalitet, men nu gällde ett helt nytt område som jag aldrig provat. Nåväl efter några dagar vid datorn, sedan jag kommit tillbaka hem, då jag brottats med ny teknik, som jag inte alltid förstått och med film, klippning och ljud som nya områden på min lyra. Tankeverksamhet fladdrar hit och dit, nya idéer, radera, börja om. Försöka hålla en linje….så det blir tydligt om än snabbt för den som är intresserad och tittar! Och hur blev då resultatet, döm själv, kolla nedanstående länk. Lämna gärna en kommentar eller ställ en fråga….så svarar jag!

 

Snabbkurs i Tibetansk yoga

 

Just nu arbetar jag för fullt med att utveckla och utforma vårens kurser. Jag träffar samarbetspartners och har lite nya projekt på gång. Återkommer under februari 2013 med klara förslag och erbjudanden. Så är du intresserad och nyfiken kan du medan du väntar ta en stund i lugn och ro och iaktta dina egna andetag……Låt luften strömma in och ut ur din kropp och lyssna på dina andetag utan att förändra eller värdera, lägg en hand på magen en på bröstkorgen och lägg märke till vilken hand som rör sig då du andas. Är det den övre eller nedre eller kanske båda…..håll ut, jag återkommer med mera information om andningen! Vi ses!

Tagged with: