Ewy okt2012

 Ewy

Jag heter Ewy Lindgren Henningstedt är utbildad studie och yrkesvägledare, men har också en hel del kortare akademiska kurser, vidareutbildningar och kompetensutbildningar i bagaget. Jag är Diplomerad Andningspedagog. Min egen personliga utveckling tog ett jättesprång i samband med att jag fick diagnosen utbränd. Jag startade Phoenix Breathing Dynamics som enskild firma år 2000, för att kunna utveckla mig själv och hitta vägar till hälsa. Andetagen blev viktiga! Jag har också hållit kurser, utbildningar och studiecirklar  med olika inriktningar.

Just nu

Jag har nyligen vidareutvecklat en samtalsmetodikutbildning för yrkeslärare. Det började med att jag blev kontaktad och fick en förfrågan om jag skulle kunna hålla en flerpartssamtalsutbildning för lärare och jag nappade, på det för två år sedan. I höstas fick jag en förfrågan igen och tackade ja, då jag tyckte det var roligt och givande att kunna jobba mot skolan, utan att vara anställd. Numera är det ett konsultuppdrag där jag kan erbjuda min expertkunskap inom området professionella samtal. Utbildningen omfattar 4 – 6 halvdagar i dagsläget och kan skräddarsys utifrån deltagarnas förkunskaper. Jag varvar teori och praktiska övningar, med inslag av lite fysiska övningar i syfte att minska stress och lära ut hur man snabbt kan återhämta sig vid behov.

De viktiga andetagen

gör att jag idag kan erbjuda företag, offentlig verksamhet samt enskilda individer karriärvägledning, friskvårds- och utbildningsinsatser för personlig utveckling, ökad medvetenhet och förbättrad hälsa. Jag har en bred kompetens som både omfattar en akademisk examen samt ett antal enstaka kurser. Under åren har jag byggt på min beteendevetenskapliga utbildning med flera alternativa utbildningar och ytterligare samtalsutbildning.

Många av mina deltagare och klienter som lärt om andetagen har återgått till arbete efter lång sjukskrivning och hittat tillbaka till ett mera innehållsrikt och balanserat liv. Att erbjuda vägar till förändring och möjligheter att påverka hälsan är viktigt för mig. Inget gör mig gladare än när jag möter någon som deltagit i någon av mina kurser som berättar vad det betytt för dem själva och hur de själva kunnat förändra sin livssituation!

Allt blir inte som man tänkt sig

Jag vidareutbildade mig och hade som mål att vidareutveckla jag mitt företag mot en mera webbaserad profil. Mitt mål var att omsätta en idé jag en längre tid gått och burit. Jag vilel kunna erbjuda webbaserade kurser, som ett första försök skulle jag erbjuda Medveten Andning. Det kändes otroligt spännande, prövade mitt tålamod och gav mig möjlighet att möta nya utmaningar. Det innebar att jag lärde mig hantera och utveckla min hemsida, att jag lärde mig om digitala affärsmodeller och mycket, mycket mera. Men mitt val blir nog ändå att hålla kurser och erbjuda mina tjänster IRL, in real life. Parallellt kommer jag att försöka nyttja mina nyförvärvade kunskaper så gott jag kan.

Utbud

Mitt företag erbjuder ett brett utbud av metoder, tekniker vilket också ger en flexibilitet att göra kombinationer för att möta individer och gruppers enskilda och olika behov. Jag arbetar främst för ökad självkänsla och medvetenhet om egna val och målstrategier genom att erbjuda: Inre ledarskap, Karriärvägledning samt Coachning.

Ett processverktyg jag ofta använder för att öka motivationen hos individen är MI, Motivational Interwieving. Kommunikation, är mycket viktigt det handlar om att höra vad som sägs och om att tydligt uttrycka vad vi själva verkligen vill. Mental träning och långsiktigt arbete med målformulering, lösningsfokusering och måluppfyllelse är en annan viktig del i livspusslet.

Som Andningspedagog är ju också just andningen det som oftast står i fokus för mitt arbete och vissa individer och grupper har en önskan att dyka djupare in i sig själva och sin personliga utveckling och då kan Frigörande andning, en processinriktad andningsteknik för att nå djup avspänning vara ett sätt att nå personlig utveckling. Medveten andning, andningsövningar för att öka kunskaper om andningens betydelse för kropp och själ, men också öka kunskaperna om sig själv som individ. Tibetansk yoga, är en rad enkla yogaövningar, där andningen har en central roll och sägs ha föryngrande resultat och ge långsiktig hälsa.

 

Jag erbjuder också företag, organisationer samt grupper skräddarsydda Föreläsningsserier i valda teman samt Personliga och intressanta föreläsningar där teori varvas med praktik vilket ger deltagarna möjlighet till egna reflexioner. Utbildningar, Workshops och temadagar med skräddarsytt utifrån uttryckta , som exempelvis samtalsmetodik, hälsa, minska stress öka återhämtning med innehåll där fysisk rörelse varvas med avspänning och återhämtning.

 Uppdragsgivare och samarbetspartners

 • Dragonskolans Lärlingsutbildning, Umeå Kommun
 • Studiefrämjandet
 • NBV, Nykterhetrörelsens Bildningsverksamhet
 • Umeå Folkets Hus Norrmejerier, Designhögskolan (arbetsspråk engelska)
 • Lärarnas Riksförbund
 • Personalföreningen Sporren, Umeå Kommun
 • Forslunda gymnasiet Umeå Kommun
 • Mimerskolan, Umeå Kommun
 • Måltidsservice, Umeå Kommun
 • Förskolan Stengången, Umeå Kommun
 • Stiftelsen Stegen
 • HSO, Västerbottens Län
 • Västerbottens Gymnastikförening
 • Hälsoförbundet Robertsfors Kommun
 • Socialtjänsten Robertsfors Kommun

 

 

 

2 comments on “Om Ewy

 1. Lotta DB on said:

  Vilken fin webbsida!
  Kram från Lotta
  <3

  • Tack, jag arbetar vidare och hoppas bli riktigt nöjd en dag. Tekniken är inte alltid med mig. Ibland svårt att omsätta tanke till sidan…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7 572Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>