Dag 12

 

 Fräscha rum och otroligt bra service och frukost. Efter en natt i en underbar säng, fin frukost ska vi ge oss ut på stan och hoppas att molnen lättar. Fortfarande trötta efter gårdagen, lånar vi ett paraply och ger vi oss ut för att titta på denna underbara stad som faktiskt grundades av greker för mycket länge sedan. Det känns härligt att vandra i denna gamla vackra stad som verkligen är italiensk på många sätt. Gamla hus och precis som i Lady och Lufsen hänger tvätten ute mot gatan…

 

 

Duggregnet tilltar men vi fortsätter vår vandring med hjälp av de tips Alessandra på hotellet gav oss. Regnet ökar och vi tar oss in i den gamla saluhallen. Så underbart med alla läckerheter, en sådan skulle vi ha i Umeå. DuÅ har kommit riktigt nära men inte fullt ut! Efter några timmars promenerande är det bara att inse vi är blöta trots paraply. Vi tar oss raskt tillbaka till hotellet längs den för oss typiska lilla italienska gatan med vespan parkerad utanför porten, men nu är tvätten intagen.

Vi lånar hotellets gym och tar i riktigt ordentligt, man inser att många muskler kan tränas i alla maskiner som här finns. Tyngdpunkten blir på Christers löpning och min cykling. Vatten, vatten och sanering. Innan vi njuter av en fantastisk lunch. Gnocci e pesto och Pasta Marinara och jag njuter av husets röda. Trevligt härlig personal som tar hand om oss. Vi planerar morgondagens resa vidare mot Pisa.

 

 

 

 

 

 

Dags för en ny promenad för att se om vi kan hitta matsäcksinnehåll till morgondagens resa. Vi hittar en affär inte alltför långt bort och på vår knaggliga italienska lyckas vi beställa en bit peccorini som vi får delad i lagom stora munsbitar, ett par bitar pizza, lite frukt och nötter. När vi vandrade i stadens saluhall och jag önskade jag att jag bott här och haft ett eget kök kolla nere till höger alla färska pastasorter! En Dry Martini innan middagen blir bra!

 

 

Tillbaka på hotellet inser vi att det blir tidig uppgång i morgon, så vi frågar om hotellets restaurangs öppettider. En tidig middag vore toppen, så maten hinner sjunka ner innan man ska sova. Vi får tre olika svar och när vi efter bokning möts av personal som säger att kocken kommer om en timme, brinner fru Henningstedt och den sydeuropeiska arvsgenen ger sig till känna. Jag blir en riktig italienare och önskar att jag kunnat flytande italienska för att ge rätt effekt. Senare förstår jag dock att min engelska och mitt heta blod har gett efterskalv och all personal på hotellet står på tårna när jag kommer. Det slutar med att vi får förslag på en restaurang i gamla stan, La Moretta , dock får vi leta ett tag eftersom vägbeskrivningen gavs av en italienska med dålig engelska. Vi får hjälp av ett italienskt butiksägarpar som trots att de bara pratar sitt modersmål, får mig att förstå. Börjar jag begripa italienska, tro??? 

Vi börjar undra om restaurangen nåtts av ryktet för vi är omgivna av fyra personal som ständigt rör sig runt vårt bord och frågar om allt är bra och så är det tills vi ska gå. Underbar mat pasta pomodore, pasta seafood och gott vin, när Popes piazza. Mätta och nöjda tar vi oss vaggande tillbaka till See port hotel för att packa och göra allt klart inför morgondagen. Vi betalar för oss, och de meddelar att gör avdrag på vår nota pga restaurangens fadäs. Till och med bartender som gjort den godaste dry martinin åt mig kommer till hotellobbyn och ber om ursäkt för fadäsen. Jag ger de god feedback och säger att de inte kan hållas ansvarig för det som hände men att det trots allt är ett hotell med internationella gäster och de borde man kunna äta dygnet runt via exv roomservice. De ska föra det vidare till sin chef. Vi bokar taxi för morgondagen och kollar vilken tid frukost serveras.

 

Vi packar ihop oss, kollar av tider och tågnummer, det blir en hel del byten i morgon. Vi åker bara snabbtåg till Rimini, därefter är det regiontåg, så vi tror att det blir enkla byten. Glor på en amerikansk film dubbad till italienska som allt i detta landet, förstår själv ingenting men inser att detta påverkar kanske engelskans utbredning i detta land. Somnar.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7 572Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>