Dag 3

Yogapass innan frukost, det känns tomt eftersom vårt värdpar har åkt på jobbet. Medan vi ordnar frukost gör vi också i ordning en matsäck, som vegetarianer och jag med laktos och glutenproblem blir det viktigt att förbereda sig något. Vi kokar ägg, en bra proteinkälla om man blir hungrig, brer mackor på en gott glutenfritt fröbröd som Lotta bakat. Toppar med veganspread med vårlök och röd paprika. Lägger ihop dem dubbla och skär de in mindre bitar som kan stoppas i vår medhavda Tupperwereburk. Några små runda röda goudaostar, valnötter, sesamkakor, en flaska smoothie på härliga bär samt vattenflaskor. Packar ihop oss och vandrar bort till järnvägsstationen i Lund. Åker över sundet till Köpenhamn huvudstation och möts av trevlig professionell personal från DSB. Något för Sverige att ta efter. Bemanna stationerna igen! Under resor runt om i Europa och världen har jag insett att i Sverige i sin effektivitetsiver tagit bort allt som kallas kundinriktad service. Vi ska ordna allt själva med hjälp av Internet och när inget fungerar finns knappast någon att få tag i för hjälp eller support! Men passar er för att växla euro till danska mynt i syfte att kunna nyttja toaletterna på stationen. De tog 10 DSK för att växla 5 EUR!!!!

Ett par smörrebröd  med kaffe senare var det dags att äntra tåget för att ta oss den första etappen mot Hamburg. Den tog oss till Fredericia, där hade vi 6 minuter att ta oss till ett annat spår och borda nya tåget. Vi hade blivit varnade att det gällde att ta det långa benet före det andra, men vi lyckades bra med att ta oss till spår 7 och tåget mot Hamburg, dessvärre har det ingen restaurangvagn och vi blir utan kaffe/öl, men matsäcken kom till pass.

I Hamburg klev vi av en station för tidigt, vilket gjorde oss något förvirrade, men det löste sig för vi kunde byta till samma tåg där. Det var bara att tiden för avgång var lite ändrad nu skulle det vara ett tåg med restaurangvagn. Förhoppningsvis blir det kaffe/Öl då. Utanför kupèfönstret förändras landskapet, något man inte märker av när man flyger, och nu börjar det märkas att vi går mot eftermiddag och kväll.

Till höger i bild ser du hans arm. Jag är nöjd när han tystnade!

 

Mitt civilkurage tystade en tysk högljudd affärsman som öppnade sitt kontor i sätet strax bakom oss. Andra resande var också märkbart irriterade. Men det var häxan från sexan som slutligen fick nog och bad denne att dämpa sig. Senare när konduktören kom fick han böta, då han inte hade platsbiljett men ändå embarkerat sig på fyra säten med bord för sitt ambulerande kontor, fast det kanske blev billigare än att hyra ett kontor, vad vet jag.

Man blir lite pömsig och trött av 12 timmars tågresa.

Ack vad vi bedrog oss, på resan till Karlsruhe var kaffe det vi fick tag i men inget annat. Tur vi hade lite kvar av matsäcken och en påse med blandade nötter med torkad frukt, några sesamkex och en banan.

Bytet av tåg var enkelt och ännu lättare blev det i Karlsruhe trots att stationen kändes stor var det lätt att orientera sig, hitta rätt spår och trots att klockan var 23 hade ett bageri öppet och doften av nybakat bröd strömmade emot oss när vi vandrade mot spår/gleis 10. De sista tre minuterna innan Pforzheim kändes otroligt långa och vi var mycket trötta. Ivan mötte upp med bil och tog oss snabbt och säkert hem till sig.

Där dukade frugan Wahida upp en festmåltid med helstekt lax, sallad, snacks och goda stora tyska öl. Vi hade inte hjärta att avböja och kom väldigt sent i säng. Jag sov som en knockad i en skön stor säng. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7 572Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>