Det är härligt med vänner man känt länge. Vi pratar, umgås, äter och chillar hela kvällen och sedan blir det dags för bingen. Jag blir alltid så imponerad av hus som har övernattningsrum om man får gäster. Vi fick ett stort härligt rum med egen dusch, tyst och lugnt samt lagom temperatur att sova i.

 

Dag 2

Börjar med frukost som vår värdinna ordnar, det kan närmast jämföras med hotellfrukost. Vi pratar lite innan hon drar iväg på jobb och vi packar ihop oss för badhuset. Det är en solig skön morgon i Skaune och på lämpligt promenadavstånd finns badhus, träningshall och parklikt strövområde. På… badhuset finns en flexavdelning dvs vare sig herr eller dam eller alla. Vi tar den då vi delar på väskan med toalettartiklar och inte är så brydda i/av nakenhet. Visste du att Lunds badhus var först i Sverige med sådant omklädningsrum?

Maken försvann i bastun och jag kastade mig i bassängen. Han dök upp när jag simmat 21 längder och simmade med mig tills jag simmat mina 30 längder. På flexavdelningen finns ingen bastu varför jag gick till damernas och bastade en stund innan jag svepte in mig i badlakan och gick till flexavdelning. Maken kom efter en stund och samtidigt dök en lärare men ett tiotal småtjejer i 6-7 års åldern in. Hos oss själva har nakenhet aldrig varit problem , men ni vet, tankar for snabbt genom huvudet. Mamma idag på badhuset var det en naken farbror i vårt omklädningsrum! Så jag motade Olle i grinden, maken fick dra på sig kalsonger snabbt. Och vi tyckte att vi räddade situationen. Läraren sa att de alltid använde flexavdelningen eftersom pojkarnas lärare var kvinna. Jag gick till receptionen och personen där ställde sig frågande till vad läraren sagt. Jag ser det inte som mitt problem sa jag men ni kanske behöver prata med de skolklasser som är här, så liknande situationer inte händer igen.

Ut i solen och hem med badkläder och handdukar. En rask promenad ner till Stora torget och Sveriges godaste falafel på Lundafalafel, som består av ett hål i väggen. Där finns stor falafel och X stor falafel. En stor räcker kan jag meddela, den avnjöts på en parkbänk i solen. Solen gick i moln och vi valde att ta kaffe inomhus på ett av stans många Espressohouse. Promenaden hem gick via Gleestrups bokhandel, Malmborgs för att inhandla lite färdkost inför i morgon och sedan en välförtjänt eftermiddagslur!

Lotta och Lars bjöd på ännu en kulinarisk fullträff. Grönsaksgryta med ris, sötpotatis och fetaostsallad. Maken läser ivrigt reseguider om Italien och San Sebastian, själv kollar jag appen för morgondagens tågresa Lund-Pforzheim. Kollar hur tågtiderna ser ut för morgondagen och bokar om lite för att hinna köpa platsbiljetter i Köpenhamn.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7 572Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>