Dag 14 Ancona II mot Pisa

Vi vaknar tidigt, för att dra oss en liten stund i de härliga sängarna innan frukost. Vi har gått om tid innan taxin kommer och när vi är på stationen möts vi av meddelandet att tåget är försenat först fem minuter blir till slut 20 minuter, hur var det nu hur lång tid hade vi i Rimini? Jo vi ska klara det.

Det blåser kraftigt och det är svårt att hitta lä på perrongen eller inne på stationen där dörrar står öppna. En välklädd gentleman, med halsduken precis som det enligt regelboken ska vara, kliver fram och frågar var vi kommer från, är ni tyskar? Näe säger vi, svenskar. Jaha, där är det kallt, jag var där minus 20, brr. Själv är jag alger som bor här i Ancona. Vi pratar på en stund och han önskar oss fortsatt trevlig resa.

Äntligen kommer tågen som snabbt tar oss till Rimini. Järnvägen följer havet och vi ser nu hur oroligt det är. Vågorna slår in mot stranden och det blåser hårt.

 

 

Tågförseningen på vägen till Ancona berodde ju på översvämningar av spåret. Vi ser översvämmade åkrar, fotbollsplaner här och där. Sedan blir det byten i Faenza, Firenze resan tar oss genom vackert landskap som förändras och hänför oss. Kuperat landskap som till och med är snötäckt på sina ställen. Vi pratar, njuter av utsikten och lyssnar till det som händer runt om oss. Alla regionaltåg har inte laddningsmöjligheter för mobilen, är något vi la märke till men sista biten mot Pisa, där kunde jag ladda min snart tomma mobil.

Stationerna där vi bytte var inte så små som vi förväntat oss och vi börjar inse att här är mer tättbefolkat än vi trott. Så det blev lite väl bråttom på några ställen att hinna från spår 16 till spår 1 A med en station fylld av folk kräver sin man och kvinna. Vi inser att vi lär oss nya saker om oss själva, andra och växer i självkänsla.

 

I Pisa har vi exakt 270 m från stationen till det B&B vi ska bo på i några nätter. En liten anonym skylt gör att vi först missar det. Vi tar hjälp av en lapplisa, jo här är de lika trevliga som hemma. In i porten och vi ska upp på sjätte våningen. En byggarbetare rabblar något på snabb italienska när vi ska trycka på hissen. Jag säger något på spanskitalienska tror jag Soy hablo niente italiano. Han hummar. Hissen kommer och vi förstår den är bräddfylld med byggskräp. De är tre man som tömmer den och sedan kan vi kliva in i en pytteliten hiss som skulle ge vem som helst klaustrofobiska känningar. 

Den tar oss upp till sjätte våningen och vi är instängda och ser ingenting, vi har svårt att få upp dörren. Så är vi framme vid den gröna dörren som gömmer vårt B&B. Den öppnas och här möts vi av ägaren som säger att han mejlat mig, men det har jag ju inte sett, undrade vilken tid vi skulle komma. Men nu är ni här. Han visar oss vårt dubbelrum, som har soffa och en inglasad stor egen balkong samt privat badrum. Halleluja, vilken tur vi hade! Han visar på köket och erbjuder både kaffe och vatten medan han tar hand om det praktiska med pappersarbete. Han vill ha 6 euro för turistskatt. Då jag blivit förvarnade om att italienare alltid försöker lura en på pengar, frågar jag givetvis kring detta och inser att han inte är så bra på engelska han heller.

Vår värd tar fram en karta och visar på sevärdheterna han tycker att vi inte får missa och tipsar om en restaurang Gallileo som verkligen erbjuder det toskanska köket. Vi tar farväl efter fått en genomgång kring nycklar och annat praktiskt kring frukost.

Vi packar upp oss och tvättar lite för hand, vår balkong har också en ställning att hänga den på. Vilar, bloggar och förbereder oss för att gå och äta middag. En promenad med hjälp av mobilens GPS tar oss snabbt till Gallieo. Lite för snabbt vi får gå en sväng och njuta av gränder och gamla hus. Restaurangen är av klass, vi äter en lax carpaccio, pasta volonge, seabreem och tiramisu nedsköljt med ett gott rött vin och en espresso med en limocello på apelsin. Trevlig och kunnig  personal med glimten i ögat. Flera skratt och skämt!

Skön promenad och god natt !

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7 572Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>