1389560541674Jag gillar att laga mat och utan att skryta brukar vänner och bekanta uppskatta då jag bjuder på mat. Min dotter sa redan som liten att hon tyckte att jag skulle starta restaurang och göra en kokbok. Nu verkar det inte bara vara min dotter tycker så, det finns andra människor som tycks tycka detsamma och då och då utövar lite påtryckning!

Men även jag har dagar då det inte är lika roligt att laga mat, då inspirationen tryter och jag saknar gnistan. Jag försöker äta nyttigt och gott. I vår familj äter vi inte kött men fisk och skaldjur. Så, vad tror du? Ska jag äntligen komma igång och skriva en kokbok? Vad tycker du, skriv några rader och berätta om du skulle gilla att hitta recept i en kokbok som jag skapat utifrån mina kokkonster. Du hittar ett kontaktformulär på denna hemsida. Jag behöver din hjälp….

På allmän begäran en av helgens middagar

FB_IMG_1461425384310Ugnsrostade rotsaker med kidneybönsbiffar och hemslagen aioli

Kidneybönsbiffar

2 kartonger kidneybönor, häll i durkslag och skölj bort vätskan som finns i kartongen. Hacka 1 gul lök och lägg även i bönorna i matberedaren tillsammans med 2 vitlöksklyftor, 2 ägg, 0,5 dl quinoamjöl, 4 msk potatismjöl, 4 msk sesamfrön, 1 tsk salt 2 krm svartpeppar. Smeten är ganska lös, låt den svälla en stund. Värm sedan en stekpanna och använd olivolja att steka i. Stek på medel till varmt.Klicka ut fyra biffar per stekning, när du vänder första gången platta ut biffarna, vänd de tre ggr totalt.

 

Ailo

Två äggulor från ekologiska ägg, en stor klyfta vitlök fån vitlök solo. Kör i matberedare eller använd en manuell hackare från Tupperwear. Hacka vitlök samtidigt som du kör äggen med två msk fransk senap och  en tsk vinäger. Börja tillsätta rapsolja jag kör Änglamarks ekologiska. Var försiktig så att den inte skär sig. När du spätt din aioli med cirka 2 dl rapsolja är det dags att smaka av med lite farinsocker eller honung, salt och peppar. För att få en nyttig och fin aioli brukar jag röra i  cirka 1 dl kvarg, creme fraiche eller  turkisk yoghurt. Häll upp på burk ställ i kylen. Klarar sig faktiskt ett bra tag.Ewy okt2012

Ugnsrostade rotsaker

Rotsaker, skala och skölj samt dela enligt följande: Potatis, rödlök och polkabetor i klyftor, morötter och palsternacka skurna på längden, kålrot.

Klä långpanna med bakplåtspapper och ringla lite god olivolja över. Lägg i rotsakerna i långpannan. Krydda med flingsalt, balsamico och eventuell färsk örtkrydda, exv rosmarin, timjan eller liknande. Massera in kryddorna i rotsakerna. Ringla lite ytterligare olivolja över. Kör i ugnen cirka 20 minuter. Kolla så att du har lite tuggmotstånd kvar.

Lycka till! …och jag tar gärna emot din hjälp se ovan!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7 373Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>